Hatereala Masini

Azi am condus… #3.14

Ca sa citez un clasic in viata azi, de fapt nu azi ci in weekend – asa e cu munca de acasa, am ajuns sofer de “uichiend”, cum ziceam, azi am condus. Nu mult, vreo 300 de km in 2 zile. Pe DN-uri si ceva DJ-uri.

In primul rand n-am vazut picior de politie. Dar nimic. Nu zic de radare… nici macar in fata/curtea postului/sectiei de politie nu era nicio masina.

Pe strazi… dezastru.

Cum sambata a fost frumos afara… cam prea cald pentru anvelopele de tip scandinav exceptand vreo 2-3 care nu stiau pe ce lume sunt, n-am nimic de raportat. Masinuta s-a comportat exemplar (cam setoasa dar aia e). Dar intotdeauna plimbare e o placere. Chiar si cand e necesitate.

Duminica… facem ochi… turna afara… valeuuu. Suna telefonul. Niste amici: Haideti pe la noi, ca tot ziceam sa va aratam unde ne-am mutat”. |
Ne urcam in trascarabeta si purcedem la drum.

Bad ideea.

Foarte.

In primul rand pentru ca ploua. Apoi era si ceata pe alocuri. Si vizibilitate intre 200 si 1000 de metri.

Apoi toti cei care cu o zi inainte aveau toate luminile aprinse (plus cateva adaugate semi-ilegal) de ziceai ca sunt A380-800 la aterizare pe

08L/26R, azi… nimic. Dar nimic. Unii cu niste W5W albastre pe post de pozitii.

Afara ploua… o dadea in lapovita si ei… de ce sa aprind luminile? ca vad? Dar ramane intrebare Ceilalti te vad?

Si vorbim de masini gri-gri sobolan. De culoarea asfaltului ud. Ninjalai kamikaze

Trecem peste astia si ajungem la ceilati… Ici colo, mai gasesti cate unu care merge mai incet. Nu exagerat, dar sub limita. De ce? Nu e treaba mea. Atat poate, atat considera ca e sigur… Again, not my business.

Bine cand mai ai si TIR-uri pe drumul ala si mergi mai incet decat ele si se face coloana de 30-40 de masini in spatele tau si tu tot treci pe langa parcari si nu te duce mintea sa opresti 30 de secunde sa treaca carnatul, cam devine.

Apoi… sunt cei care se baga la aspiratie in kurul TIR-ului si acolo raman ca nu mai sunt in stare sa depaseasca… si se strang cate 3-4 pentru ca de ce nu… Ia de depaseste 18m camionul, 5m masina… 5m intre ele… deja devine riscant. Mai ales daca pe contrasens ai baietii de la punctul 1. Ninjalaii kamikaze.

Pe langa astia mai e cate unu care incarca cate o depasire… Ultima treapta (overdrive) si te uiti la el: trage de volan, accelereaza, dureaza vreo 2-3 secunde pana se intampla ceva si apoi usor usor prinde viteza. 20 de secunde mai tarziu e abia la jumatatea manevrei si deja a bagat vreo 3 in sant pe contrasens…. What’s wrong with you people? Daca vrei sa mori, alege frate o metoda mai simpla. Sfoara avem. Spun gasim – abia mai creste media la consumul de sapun. Nu lua si pe altii cu tine… Si inutilitatea digera pacelele la umbra…

La intoarcere a fost mai bine. Cumva am prins momentul cand inca erau la masa asa ca… a fost bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.